tirsdag 4. oktober 2011

Lage knekkebrød selv


Hvis du er ute etter en kopi av Wasa husmann er ikke dette oppskriften for deg. Men hvis du er ute etter et alternativ så er det bare å lese videre. Etter mer eller mindre å bli tvunget på lavkarbo har jeg måttet lete etter noe som gir meg fiber. For hva skal en som ikke trenger middag så lenge det finnes brødskiver finne på? Det finnes drøssevis med alternative brødoppskrifter der ute i lavkarbo-jungelen. Men alle inneholder malte nøtter i varierende mengde, og som innebærer å måtte hente frem en masse utstyr for å få laget brødet. Ikke misforstå meg, jeg eeeeeeeelsker nøtter og ting med nøtter i (kaker, brød osv.). Men jeg ønsker meg en oppskrift som det bare er å veie opp ingrediensene og rører sammen, og vips så var det bare å "hive" i ovnen og ferdig med det. En av oppskriftene som jeg har fått og senere også funnet andre steder er en slik en. Også smaker den godt, synes nå jeg i alle fall...

Hjemmelagde knekkebrød
200 gr Solsikkefrø
50 gr Linfrø ( i original oppskriften står det knuste linfrø , men jeg bruker de hele. Det går like fint synes jeg)
50 gr Sesamfrø
50 gr Kruskakli
2 ts Natron
2 ts Sukrin evt sukker
litt salt
3,5 dl Vann (i original oppskriften står det 5 dl, men det synes jeg blir alt for bløtt)

Sett ovnen på varmluft og 150 grader. Ha alt det tørre i en bolle, ha i vannet og bland godt. Lar du det hele stå og svelle vill knekkebrødene bli enda mørkere en det de blir hvis du "bare" blander og har på bakeplata. Hell røra ut på et bakepapir og fordel utover. Har funnet ut at hånda fungerer veldig greit å få røra/massen jevnt fordelt på plata. Merk opp antallet knekkebrød du vil ha før du setter i ovnen. Sett timeren på 15 min, når den ringer tar du ut brettet og deler massen en gang til. Den vil ha siget i sammen under første runde i ovnen. Snu plata slik at det som var innerst kommer ut og sett inn igjen. Sett timeren på nye 15 min. Ta ut og snu ennå en gang og sett på nye 15 min. Når det nå ringer må du ta en sjekk på om knekkebrødene er tørre nok eller om de skal ha ekstra minutter i oven. Når knekkebrødet er ferdig tar du det ut og trekker bakepapiret over på risten. Legger bakeplata over og snur alt sammen. For å få av bakepapiret er det lurt å gjøre det når knekkebrødene fortsatt er varme, ta en våt klut eller litt vått papir og stryk over bakepapiret. Det løsner da ganske enkelt. Legg knekkebrødene i en boks slik at de holder seg tørre.

Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar