torsdag 12. januar 2012

Mat for Mons - Avkokt torsk med 3 sorter saus



Torsken skal være spillevende, renses, skjæres i skiver eller fileene fra skinn og ben.
Disse "krølles" fint, ved å legge dem i rinnende koldt vann en times tid. De tørkes i et klæde og kokes i passe saltet vann.
Fisken legges pent op på en serviett på fatet, pyntes med citronskiver og den rykende varme nykokte lever og rogn, serveres med en av de tre følgende sauser og nykokte poteter, strøet med hakket persille eller dill.

Persille smør
Litt av fiskekraften, litt mel og en koppfull hakket persille røres i gryten og får et opkok. - Heri smeltes uten å koke, smørret klattevis, litt og litt så sausen blir tykk og ugjennemsiktig.

Hvit fiskesaus
En god klatt smør, mel, røres i gryten, halvparten fiskekraft, kokt på hode, skinn og ben, og halvparten søt fløte, tilsettes til sausen er passende tykk. Salt, litt pepper, capers serveres på en skål ved siden, det er ikke alle som liker dem.

Sennepsaus
To skjeer smør, to skjeer mel, røres i gryten, tilsettes en toppet teskje sennep, litt salt og halvt fløte og halvt fiskekraft, kokt på skinn og ben, til sausen er passende tykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar