
Inn i mellom så har man lyst på dessert etter en god middag eller man er bare skikkelig sugen på noe godt. Men man har ikke lyst til å stå i evigheter for å lage noe godt. Hva er godt og tar minimalt med tid å lage? Det har min gode venninne Anne Grete funnet svaret på. Sist jeg var på middag hos henne fikk jeg servert en dessert som hun hadde komponert hjemme på kjøkkenbenken, og som virkelig må gå i kategorien hurtigmat på hjemmebane.
1 boks med tropisk fruktblanding
1 liten boks med ananas i biter
Melkesjokolade
Sil av saften fra frukten og ha det i en ildfast form. Brekk sjokoladebitene over frukten. Sett formen inn i ovnen på ca 150 grader til sjokoladen er smeltet. Server med is.
Advarsel! Dette er en svært så mektig dessert, med trykk på mektig. Spiser du mer enn en porsjon av denne er du god...
Jeg sa nettopp her hjemme at jeg kan spise alt, bare det har smeltet ost på... må vel kunne si at om man begrenser det til søtdepartementet så gjelder det samme med smeltet sjokolade.
SvarSlettHar hørt det med ost tidligere ja. Mange som lever etter det prinsippet; må bli mye eksperimentelle matretter av sånt. Eller som Ivar i Pondus så fint sier det "en frekk kombo" (om ei skive med makrell i tomat og sylteagurk).
SvarSlettSmaker fortreffelig denne ja:)
SvarSlett