
I løpet av den tiden jeg var i Afghanistan som kokk serverte vi dessert hver eneste dag. Når man oppholder seg i utlandet, under slike forhold, blir det til at maten får en spesiell plass. Mat blir velferd og en viktig faktor for trivsel. For oss kokkene ble det etter hvert en utfordring å finne på noe nytt som kunne overraske. Is er jo alltid en vinner, men det er ikke moro å "bare" servere is ut av plastbøtter. Så det ble til at vi eksperimentere oss frem til flere kombinasjoner med de råvarene vi hadde tilgjengelig. Og her er min spesial:
Sjokoladeis, min 2 ltr
Twix, eller bruk den sjokoladen du har lyst på
Cointreau
Bailey's
La isen halvsmelte, slik at den kan kjøres i en kjøkkenmaskin eller tilsvarende. Hakk opp ønsket mengde med twix. Begynn med å kjøre isen i kjøkkenmaskinen slik at den blir myk, men fortsatt fast. Ha i alkoholen og la det blande seg godt før du har i sjokoladen, maskinen skal ikke kjøres lenge etter at sjokoladen er hatt i for ellers ender du opp med bare smuler. Husk at om du har i for mye alkohol vil ikke isen fryse så godt, og den vil i tillegg smelte veldig fort når du setter den frem. Øs opp isen i ønsket beholder og sett tilbake i fryseren.
Foto:Klikk.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar