lørdag 28. august 2010

Mat for Mons - Løksupper


Fransk løksuppe

Store løk skrelles og skjæres i tynne skiver, brunes lett i smør, tilsatt en spiseskje mel, som brunes men ikke for meget. Tilsett tynn kraft, salt og pepper. Noen skiver med franskbrød legges lagvis med revet schweizerost i suppeterrinen, suppen helles over. - Løken kan bortsiles om man ønsker. Franskbrødskivene kan også få et opkok i suppen og osten serveres ved siden av og strøes over suppen.


Løksuppe

God, fersk fårekraft, kokt på nakke og knoker, tilsettes løk, velkokte og utgnidde gjennom dørslag, en smør- og meljevning en eller to eggeplommer og litt fløte. pepper og salt. Hakket persille strøes over.


Foto: Frukt.no

2 kommentarer:

  1. Ikke helt, men en nær slektning :-) Blir nok gode gamle løksuppa nyttårsaften i år igjen, man endrer ikke så mye på en vinner oppskrift.

    SvarSlett