onsdag 4. juli 2012

Brownies


Tenåringen i huset har rundet en ny milepæl i livet; han har blitt ungdom. Og i den anledning var kakeønsket mors "bruniser". Det er en suksess hver eneste gang den bakes. Det er mulighet til å få den i flere former- Den kan bli like seig/klinete som en sjokoladefondant, eller den kan bli som en deilig, seig konfektkake eller man kan få den som en "tørr" sjokoladekake. Her i huset liker vi den i området mellom alternativ 1 og 2.

Brownies
250 g meierismør
350 g mørk sjokolade (det er greit å blande)
250 g farin/sukrin
250 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 krm salt
4 egg
150 g hakkede valnøtter
150 g hakkede hasselnøtter

Denne porsjonen passer til en form som er 30 x 22 cm

Begynn med å finne frem alle ingrediensene og måle opp. Ha smøret i en kjele og sett til smelting på en medium/lav varme. I mens kan du hakke nøttene. Når smøret har smeltet har du i all sjokoladen og lar den ligge i smøret nå på ganske lav varme. Når alt er smeltet rører du sammen sjokoladen og smøret og har opp i sukkeret. Rør dette godt inn, slik at sukkeret får anledning til å smelte. Blandingen må avkjøles slik at den er lunken, det må til for at eggehviten ikke skal stivne før du får rørt inn eggene. Når så dette har skjedd har du i vaniljesukkeret, saltet og en liten mengde hvetemel og rører det inn, dette fordi det blir lettere å få rørt inn eggene. Ha i eggene et av gangen og pass på at det blir rørt helt inn mellom hver gang. så har du i resten av hvetemelet og de hakkede nøttene. Ha så røren i en bakepapirkledd form (bakepapiret gjør det mye enklere å få ut kaka når den er ferdig). Stekes på 200 - 250 grader i alt fra 20 til 40 min alt eller hvordan ovnen er og hvor tørr eller klinete du ønsker kaka. Sett i første omgang uret på 20 min og så får du ta det der i fra. Den beste måten å kjenne om den begynner å bli klar er å legge hånda på kaka og kjenne om den har lite eller mye motstand. Og sammen med en kakepinne vil fort finne ut hvordan din kane skal kjennes ut.
Når den er ferdig er det bare å ta den ut og la den avkjøles litt før du tar den ut av forma. Serveres lunken med et dryss av melis og crem fraiche vanilje, pisket krem eller vaniljeis ved siden av

1 kommentar:

  1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    SvarSlett