tirsdag 1. mai 2012

Baconsurret svinefilet med fargerikt følge

En av søndagsmiddag favorittene hos oss er svinefillet som er surret i bacon og stekt i ovnen. Har laget den mange ganger og ennå ikke opplevd å mislykkes med denne. Vanligvis tilbereder jeg denne separat fra tilbehøret, men i dag var jeg i det late hjørnet så da ble det alt-i-et. Noe jeg tror jeg kommer til å fortsette med, for så vellykket ble det. Det ble servet med blomkålpuré og hjemmelaget champignon-saus. Grønnsakene kan man jo variere i det uendelige, alt etter hva man har lyst på og hva familien spiser.

Baconsurretsvinefilet
Svinefilet (yttrefilet av svin kan også brukes)
Bacon i skiver
Pesto
Salt/pepper
Smør

Fargerikt følge
Rød paprike
Gul paprike
Grønn paprike
Rød løk
Cherry tomater
Olje

Del og rens paprikaene, skjær i strimler. Rens løken og skjær i tynne båter eller skiver. Skyll tomatene. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha over litt olje og bland grønnsakene med oljen. Sett det inn i ovnen på 150 grader i mens du forbereder fileten.

Rens svinefilet for overflødige sener, hinner og fett. Ha på salt og pepper og stek på ganske høy varme slik at fileten raskt får farge. Smør så på pesto på fileten før du surrer baconet på fileten. Legg så fileten på toppen av grønnsakene og sett opp ovnen til ca 175 grader. La det stå i 20 min, øk så varmen til 200 grader og la det stå videre i ca 10 min. Baconet skal bli brunt/gyldent før du tar det ut. Fileten skal kjennes fast, men samtidig ha litt spenst.


Blomkålpuré
Blomkål (beregn 1 stort hode på 3 personer)
Smør
Matfløte
salt/pepper

Rens blomkålen og ha den i kokende vann med litt salt. La blomkålen koke til den er mør men ikke ihjel kokt. Ha den i en foodprocessor eller liknende og kjør det til alt er most. Ha så i smør, matfløte, salt og pepper. Kjør alt sammen videre, pass bare på at pureen ikke blir for bløt (den skal gjerne ha konsistens som en perfekt potetmos). Smak til med salt og pepper.


Champignon saus
Friske champignoner
Smør
Flytende kalvefond
Varmt vann
Matfløte
Salt/pepper

Skjær champignonen i tynne skiver, fres dem i smør i en kjele. Når de begynner å slippe væske har du over den flytende fonden som du har blandet i det varme vannet etter beskrivelsen på flaska. La det småkoke ca 20 min før du har i matfløte, la det småkoke videre. Hvis du synes at sausen blir for tynn kan du ha i litt meljevning, men pass på det blir fort for tykt hvis du er litt raus med jevningen. Hvis du tilsetter meljevning må du la sausen koke videre til mel smaken blir borte. Smak til med salt og pepper. Men vær klar over at det kan være nok saltsmak i sausen fra fonden.

1 kommentar:

  1. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvarSlett