lørdag 20. november 2010

Mat for Mons - Ertesuppe


God skinkekraft kokt på en røket saltet skinke, eller på rester av spekeskinken, ben og svoren ikke å forglemme. Gule eller grønne erter som har ligget i bløt natten over kokes enten i kraften eller for sig selv. En stor selleri kokes i kraften og en stor løk.

Litt av kjøttet som finnes igjen på benene, litt svor som har kokt sig helt bløt, sellerien, skjæres op i små terninger.

Kraften jevnes ganske lett med smør og mel. De avsilte erter gnies gjennom dørslag og helles op i suppen sammen med alt det hakkede og bittesmå fiskeboller, 4-5 pr. person.

Foto: Matprat.no

2 kommentarer:

  1. Fiskeboller? Ja, vi har beken på lutefisken, men fiskeboller i ertesuppe, du... hm.. spennenden.

    SvarSlett
  2. Ja, det står så i boken. Og her er jeg ikke i posisjon til å kunne endre noget som helst :-) Absolutt spennende ja.

    SvarSlett