tirsdag 27. mars 2012

Mat for Mons - En samling eggerette


Eggerett no 1
Løk skjæres i skiver, kokes uten å brunes i smør. Legges i en ildfast form. Egg slåes over, litt tykk fløte og litt kjøttekstrakt dryppes mellom eggene, salt, i ovnen til eggene er ferdige


Fransk eggerett
Et ildfast fat smøres. Franskbrødskiver, utstukne med glass eller skåret pent firkantede, smøres, pålegges schweizerost, legges på fatet, over disse forsiktig like mange egg som man ønsker, litt salt, pepper, revet muskat strøes over. Stekes i ovn.


Eggerett no 2
En stor ildfast flat form, eller gjerne av de pene små stentøis eller keramikkformer med hank, en til hver person, smøres. Et lag franskbrødskiver som er brunet i smør på begge sider legges i bunnen. - Litt kokende tykk fløte helles over, så eggene, to pr. person, salt pepper, litt fløte igjen og til slutt revet ost. Steke noen minutter i ovnen.


Eggerett no 3
Runde skiver av rå poteter stekes i smør og hermed dekker man bunnen av en ildfast form.
Revet schweizerost drysses over, eggene slåes over, litt tykk søt fløte og et par små smørklatter, salt og pepper øverst.


Eggerett no 4
På et fat legges pene runde eller firkantede franskbrødskiver som er brunet i smør på begge sider.
Man bruner hakket løk og noen rensede hakkede ansjoser i smør, og breder dette utover franskbrødskivene, over dette igjen speilegg og til slutt dryppes litt tomatsaus omkring og over eggene.


Eggerett no 5
De kolde forlorne egg - av helt nylagte egg - eller egg kokt i 6 minutter, legges på ovale franskbrødskiver, stekt lysebrune i smør. En god bearnais-saus tilsatt hakket kokt skinke eller tomatpurré, helles over eggene, hakket persille strøes over, spises varm.
Fatet pyntes rundt med en kant av frisk karse.

1 kommentar:

  1. Dette var riktig så eggende. Ideer notert. Påske snart der!

    SvarSlett