fredag 15. juli 2011

Mat for Mons - Norsk karvekål-suppe



God kjøttkraft, kalvekraft er jo den som brukes oftest, men all slags kraft kan man bruke, røktet skinkekraft eller saltkraft, ja selv av fiskekraft kan man lage den mest henrivende vårsuppe av karvekålen.
Karvekålen skylles i mange vann, renses for strå, sand og jord, røttene skrapes hvite, det vilde langt ifra skade om der var litt mere grønt og litt mindre røtter på den vi får kjøp i butikkene og på torvet, suppen blir grønnere og penere og smaker vel så godt.
Den males gjennem kjøkkenkvernen, smør og mel røres i gryten, den silte kokende kraft spedes i og den hakkede karvekål får et oppkok i suppen. En eggeplomme og litt søt fløte piskes kraftig i suppeterrinen mens man heller suppen i.
Serveres med hele forlorne egg, eller egg kokte i syv minutter og skåret i "båter". -Eller man kan også trille kuler av de hårdkokte eggeplommer utgnidd med smør og skjære hvitene i strimler.

Også litt lysegrønt løv og gåsunger midt på bordet og du vil lese vårens glede i hver smilende fjes rundt ditt bord!

Foto: matoppskrift.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar