tirsdag 17. april 2012

Mac n'cheese


Her i huset er tenåringen veldig glad i pasta, men det blir noe kjedelig med den gamle vanlige kokte varianten hele tiden. Så her om dagen ytret han ønske om mac n'cheese som tilbehør til middagen. Siden dette ikke akkurat tilhører standardrettene i den norske husholdningen, vår iberegnet, måtte jeg begynne å google fenomenet. Det viste seg at det besto ikke BARE av makaroni og ost, men det innbefatter også en hvit saus opp i det hele. Hvilket egentlig er innlysende for en hver som har forsøkt å blande reven ost og varme makaronier... Det går fryktelig dårlig siden osten bare klumper seg!

Mac n'cheese
Smør
Hvetemel
Melk
Salt
Pepper
Reven muskatt (ingen nødvendighet, men jeg synes ikke hvit saus er hvit saus uten)
Reven ost

Ferdig kokte makaroni (kan godt være kokt i forkant)

Smelt smøret og ha i hvetemel til det akkurat samler seg i kjelen. Spe med melk og rør så dette sammen, og fortsett med å spe til du får en jevn tynn konsistens på det hele. Kok opp under opprøring før du skrur ned plata og la blandingen småkoke en 10 minutters tid. Pass på å spe med mer melk underveis slik at blandingen ikke blir for tykk (men den skal være tykk hvit saus). Smak så stil med salt, pepper og muskatt. La det så fortsette å småkoke noen minutter til. Bland inn litt av osten i den varme sausen, ca 1/4. Ha så i ca halvparten av de ferdig kokte makaroniene og rør det godt inn i sausen. Ha i mer makaroni til du ser at sausen er borte og den ligger rundt makaronien i stedet. Ha så i 2/3 av den gjenværende osten og rør godt rundt. Hell blandingen i en ildfast form, strø resten av osten over og sett alt i ovnen. Stek på ca 175 grader til du ser at ostelokket har fått en gyldenbrun farge.

Håper det smaker!

Foto: snakk.klikk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar