mandag 26. juli 2010

Anne-Gretes kylling


Min gode venninne Anne-Grete presenterte meg for denne retten en del år siden nå. Det var en helt annen måte å serve kylling på, hadde vel aldri selv kommet på å "slenge" stekte kyllingbiter i en hvitsaus. Den er enkel og lett å lage, og den smaker godt. Og ikke minst har den saus rundt seg. Det er rett og slett en vanlig hvit saus som er smaksatt med deilig sennep og tilsatt stekte biter av kyllingfillet. Kan det egentlig bli enklere?

Margarin
Hvetemel
Melk
Salt
Pepper
Malt muskatnøtt
Dijon honey mustard
_______
Kyllingfillet i biter

Smelt margarin og ha i hvetemel, pass på at du ikke har i for mye hvetemel slik at det ikke blir for «tørt» før du sper med melken. Spe med litt melk av gangen, slik at du får en jevn masse mellom hver gang du har i melk. La sausen småkoke på middels/lav varme. I mens sausen koker kutter du opp kyllingen og steker den, legg den til side. Smak til sausen med salt, pepper, muskatnøtt og sennep. Ha i kyllingbitene og la dem bli varme i sausen før du servere det. Du kan servere dette med ris, pasta eller poteter og gjerne med en salat ved siden av.

Det er også mulig å eksperimentere med retten, man kan f.eks ha i noen grønne erter, eller litt hakket løk. Mulighetene er mange og her kan leke seg og finne "sin" versjon.


Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar