lørdag 10. juli 2010

Potetsalat


Hos oss er ingen grilling komplett uten potetsalat, og den beste er den man lager selv. Den fungerer jo til annen type mat også, som f.eks. når man har koldtbord eller spekemat. Mange synes det er et pes å lage potetsalaten selv, men med litt planlegging tar det ikke lang tid.

1 pose lettmajones
1 beger lettrømme
1 - 2 ss sylteagurklake
finhakket sylteagurk (kan sløyfes)
Salt og pepper
Finsnittet purre
________
10 mellomstore poteter

Skrell potetene og sett de til koking. Bland majones, rømme, sylteagurklake og finhakket sylteagurk. Smak til med salt og pepper før du har i purren. Når poteten er ferdig kokt la de bli litt avkjølt/lunkne før du kutter dem i biter og har dem i "sausen". Bland poteten inn etter hvert slik at du kan tilpasse konsistensen på salaten, noen liker salaten litt bløt mens andre vil ha den fast. Vær obs på at potetene trekker til seg noe av "sausen" når de blandes inn mens de er lunkne.

Hvis du ikke vil bruke sylteagurklake kan du bytte ut den med kefir, den brukes for å få litt syrlighet i salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar