tirsdag 13. juli 2010

Kylling i yoghurt


For en del år tilbake pleide jeg og noen gode venner å være hyppige gjester hos Al Amir, en libanesisk restaurant som lå på Egertorvet i Oslo. Og hver gang vi var der måtte vi bestille Mezze. Det er en fin måte å få innblikk i det libanesiske kjøkkenet på, og så smaker det så fantastisk godt. Nå hører det til historien at mange land rundt Middelhavet har sin egen form for Mezze, og mange av rettene går igjen med lokale variasjoner. Men altså tilbake til Al Amir; ved noen av våre besøk var en av rettene i stedets Mezze kylling i yoghurtsaus. Den smakte nydelig og jeg og mine venner kunne aldri få nok av den. Denne ville vi ha oppskriften på, men nei det fikk vi nok ikke. Hva skulle vi gjøre? Vi fikk lage den selv da. Men hva besto den av? Vi gikk grundig til verks og begynte å smake på retten; hva var det vi kunne gjenkjenne av ingredienser? Etter hvert fikk vi dannet oss et bilde av hva retten besto av, og da var det bare å komme seg hjem til kjøkkenbenken og eksperimentere. Jeg skal ikke legge skjul på at det ble et par bommer før vi kom frem til "vår" kylling i yoghurt.  Og her er resultatet:

1 beger yoghurt naturell eller 2 beger matyoghurt
1 grillet kylling
Finhakket fersk hvitløk etter ønske
Saften av 1 sitron
salt / pepper
Finhakket persille, helst bladpersille

Start med å blande sausen. Ha yoghurten, hvitløken, saften fra sitronen og persillen i en bolle og rør sammen. Smak til med salt og pepper, sausen skal ha en lett syrlig smak av sitronen. Rens så kyllingen og kutt kjøttet i små biter. Bland alt sammen og la det stå kjølig en times tid før servering. Da får alle smakene satt seg. Det er bare å prøve seg frem med hvilke mengder av hvitløk, sitronsaft og persille som fungerer for deg. Server med varme pitabrød, litt kuttet salat, mais, strimlet vårløk, paprika i biter og ellers hva du føler for.

Denne retten har blitt en sommerfavoritt hos oss, enkel å lage og enkel å servere. Den fungerer også godt som piknikmat.

1 kommentar:

  1. Og da var vel middagen for noen dager klar. Ser deilig ut, Heidi!

    SvarSlett