onsdag 14. juli 2010

Rødgrøt


Rødgrøt

Hva er bedre enn å avslutte en god sommermiddag med en deilig dessert fra da man var barn og sommeren varte evig. Rødgrøt er en av de gode, gamle klassikerne som dessverre har havnet litt i skyggen for de litt mer ekstravagante puddingene og fromasjene. Kanskje den rett og slett er for enkel, hvem vet? Men hva er galt med noe som enkelt å tilberede når det er deilig sommer ute?

6 dl vann
4 dl saft
1 dl eller 70 g potetmel
Farin etter smak

Bland alt sammen i kjelen før den settes over på svak varme. Rør hele tiden og la grøten få et oppkok, den må ikke koke. Hel den over i en bolle eller i porsjonsbeger og la den bli kald. Serveres med fløtemelk eller pisket krem.

Foto: Stavanger Aftenblad

2 kommentarer:

  1. Kjempeidé, Heidi. Dette skal jeg forsøke meg på :)

    SvarSlett
  2. Flott Christine, fortell om hvordan det ble mottatt da.

    SvarSlett